Lajme

20 February 2020

10 fakte rreth BDSM që nuk mësuat në “Fifty Shades of Grey

||
0 Comment
|

Së pari, ja çfarë pretendon BDSM:

BDSM nënkupton skllavërinë dhe disiplinën (B&D), mbizotërimin dhe nënshtrimin (D&S), sadizmin dhe masokizmin (S&M). Kushtet janë grumbulluar në këtë mënyrë sepse BDSM mund të ketë kuptime të ndryshme për njerëz të ndryshëm, me preferenca të ndryshme, rrëfen shkrimtari dhe edukuesi i BDSM, Clarisse Thorn, autor i S&M Feminist, për BuzzFeed Life.

BDSM nuk përfshin gjithmonë seksin, por mundet të quhet i tillë

Shumica e njerëzve mendojnë se BDSM është gjithmonë i lidhur me seksin, dhe ndërsa mund të jetë për disa njerëz, të tjerët tërheqin një vijë të fortë mes të dyve. “Të dy janë përvoja trupore që janë shumë intensive dhe sensuale dhe shkaktojnë ndjenja shumë të forta te njerëzit që i praktikojnë ato, por ato nuk janë e njëjta gjë,” thotë Thorn. Metafora që ajo përdor për të: një masazh. Ndonjëherë një masazh, sado sensual të ndihet, është vetëm një masazh. Për të tjerët, një zhveshje, gjithmonë çon në seks. Është një lloj i ngjashëm me BDSM; është çështje e preferencës personale dhe seksuale.

Nuk ka asgjë të vërtetë, të gabuar ose të dëmtuar me njerëzit nëse ata janë

Kjo është një nga konceptet e gabuara më të zakonshme dhe frustruese për BDSM, thotë Thorn. BDSM nuk është diçka që del nga abuzimi ose dhuna në familje, dhe përfshirja në të nuk do të thotë që ju të shijoni abuzim.

Përkundrazi, të shijosh BDSM është vetëm një aspekt i seksualitetit dhe stilit të jetës së dikujt. “Janë thjesht njerëz të rregullt që u ndodh të largohen në atë mënyrë”, thotë ekspertja i seksit Gloria Brame, Ph.D., autore e Different Loving, për BuzzFeed Life. “Janë fqinjët dhe mësuesit tuaj që i ngarkojnë gjërat. Miti më i madh është se ju nevojitet ky grup i veçantë rrethanash. Ka njerëz të rregullt që duan që kjo të jetë dinamika e tyre intime.”

Dije që gjithmonë mund të thuash jo

“Shumë njerëz duke filluar që mendojnë se është ‘gjithçka ose asgjë”, veçanërisht nëse keni qenë vetëm me një partner,” thotë Thorn. Për shembull, ju mund të mendoni se për shkak se ju kënaqeni të nënshtroheni në rrethana të caktuara, kjo do të thotë që ju duhet të pajtoheni me një mori të tërë sjelljesh të nënshtruara ose masokistike në të cilat nuk jeni domosdoshmërisht të detyruar.

Por kjo është absolutisht e gabuar. Ju mund, dhe duhet të zgjidhni cilat aktivitete të BDSM ju jeni dhe nuk jeni të interesuar, thotë Thorn. Dhe kjo mund të ndryshojë në varësi të situatës, partnerit, apo edhe ditës. Vetëm mos harroni se pëlqimi është një kërkesë në BDSM, dhe është e mundur që të pajtoheni për një gjë, ndërsa ende kundërshtoni një tjetër.

BDSM – rsat janë po aq të qëndrueshëm sa njerëzit që preferojnë seksin me vanilje

“Në përvojën time, është më e lehtë për njerëzit të hyjnë në BDSM nëse nuk kanë një histori abuzimi, njerëz që janë në një vend më të qëndrueshëm në jetën e tyre,” thotë Thorn. Një studim i vitit 2008 në Gazetën e Mjekësisë Seksuale zbuloi se njerëzit që kishin marrë pjesë në BDSM në vitin e kaluar nuk kishin më shumë gjasa të ishin shtrënguar në aktivitet seksual dhe nuk kishin më shumë gjasa të ishin të lumtur ose të shqetësuar se ata që nuk e praktikuan BDSM . Dhe në të vërtetë, burrat që merreshin me BDSM kishin rezultate më të ulëta të shqetësimit psikologjik sesa burrat e tjerë.

Thënë kjo, BDSM-ersat nuk gjykon njerëzit që nuk janë në të, shpjegon Thorn. Shprehja “vanilje” nuk ka për qëllim të nënçmojë, thjesht për t’iu referuar akteve seksuale jo BDSM ose njerëzve që nuk janë të interesuar.

“Pesëdhjetë Hije e Greit” nuk konsiderohet i rëndësishëm në komunitetin BDSM

Nëse ndonjëherë e gjeni veten në një takim me BDSM, mos përmendni asnjë hije gri. Ndërsa disa njerëz vlerësojnë se librat ngjallën më shumë interes për ngërç dhe mund ta kenë bërë atë më pak të stigmatizuar, të tjerët merren me marrëdhënien abuzive, jo të shëndetshme që portretizon dhe skenat seriozisht jorealiste. Në përgjithësi, nuk është një përfaqësim i saktë i komunitetit BDSM.

Nuk ka vetëm kamxhikë dhe zinxhirë – ose nuk ka fare, nëse personi nuk i pëlqen

Sigurisht, disa entuziastë të S&M mund t’i kenë këto në arsenalin e tyre, por definitivisht nuk është kupa e ngërçit të gjithëve. “Disa njerëz kërkojnë atë që quhet” mbizotërim sensual “, që është aty ku mund të ketë disa lodra ose të luajë, por pa dhimbje të përfshira fare,” thotë Brame. “Një partner nuk ka pse të pranojë të bëjë gjithçka që kërkon personi tjetër. BDSM nuk ka pse të ndjekë asnjë model, dhe nuk ka asnjë model për atë që mund të jetë një marrëdhënie BDSM.”

Takimet e BDSM njihen si “skena”

Përsëri, pasi nuk ka të bëjë gjithnjë me marrëdhëniet seksuale, nuk do të thoshit domosdoshmërisht që “keni kryer marrëdhënie seksuale” ose “shoqëruar” me dikë pas një përvoje në BDSM. Në vend të kësaj, këto quhen skena. “A është një evolucion nga një kohë kur, nëse e bëtë S&M, mund ta bësh atë vetëm me një profesionist për një orë, ose thjesht mund ta shohësh atë të kryer në një klub BDSM,” thotë Brame. “Tani njerëzit kanë marrëdhënie shumë më organike, por ata ende e quajnë atë skenë – koha kur ne nxjerrim lodrat ose futemi në atë hapësirë.”

Ka mbizotërues, nënshtrues, maja dhe fund

Kështu që ju ndoshta keni dëgjuar për dominuesit dhe të nënshtruarit (nëse jo, dominuesi gëzon të jetë në krye, ndërsa i nënshtruari gëzon marrjen e urdhrave). Por BDSM-ers gjithashtu mund të përdorë termat “majat” dhe “fundet” për të përshkruar veten e tyre. Një majë mund t’i referohej një dominuesi ose një sadisti (dikush që gëzon dhimbje të mëdha), ndërsa një fund mund t’i referohej një nënshtrimi ose një masokisti (dikush që gëzon të marrë dhimbje). Kjo ju lejon të keni një term batanije për ata që zakonisht pëlqejnë të kalojnë në një takim ose dhënie në një takim BDSM. Dhe nuk ka asnjë rregull që thotë se nuk mund të jesh dominues dhe i nënshtruar në rrethana të ndryshme ose me partnerë të ndryshëm.

Mund të jetë po aq e thjeshtë ose aq teknike sa dëshironi.

Ndoshta mendimi për t’u lidhur ju ngacmon, ose ju kënaqeni duke u spërkatur. Ose mbase jeni më të interesuar për maska ​​lëkure dhe kapëse thithkësh dhe dyll të nxehtë. E gjithë kjo (dhe padyshim shumë më tepër) është brenda sferës së BDSM. Në thelb, ju prapë mund të jeni në prag për të shkuar ndonjëherë në një birucë.

|

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com