Lajme

15 April 2019

Avioni më i madh në botë fluturon për herë të parë!

Avioni më i madh në botë fluturoi për herë të parë të shtunën që sapo lam pas, nga Mojave në Kaliforni.

Avioni është po aq i madh sa statcioni hapsinor ndërkombëtar i Kalofornisë, i quajtur “Rock”.

Avioni u nis në fluturim në orën 06:58 dhe fluturoi për dy orë e gjysmë, duke arritur lartësinë e 5180 metrave dhe një shpejtësi maksimale prej 304 km/h.

I ndërtuar nga kompania amerikane “Strato Launch”, ai është projektuar që të lëshojë raketa në ajër.

“Strato Launch” u themelua nga miliarderi Paul Allen, i cili u nda nga jeta në tetor të vitit 2018.

|

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com