Lajme

14 July 2017

Beyonce, Drake dhe Kanye West më të paguarit e vitit 2016

|
By
|
0 Comment
|

Queen Bey ishte artistja më fitimprurëse muzikor i vitit 2016, sipas Billboard.Botimi i industrisë e vendosi Beyoncën në numrin 1 në listën e Top 50 Musicians më të paguar.Duke kombinuar shitjet e saj, transmetimin, botimin dhe turneun, këngëtarja e Lemonade njoftohet se ka bërë 62.1 milion dollarë vitin e kaluar.Udhëheqësi i OVO-s Drake erdhi në vendin e 4 me 37.3 milionë dollarë me 18.1 milionë dollarë të asaj shume që vjen nga transmetimi.Ylli tjetër është Kanye West fitoi vendin e 9-te.Pavarësisht nga të gjitha pretendimet , G.O.O.D. themeluesi i muzikës bëri një raport prej 26.1 milionë dollarësh.Shumica e këtij totali erdhi nga 15 milionë dollarë të gjeneruara nga Tour Saint Pablo e tij.
Rihanna (# 12, $ 22.3 milion), Jennifer Lopez (# 31, $ 12.17 milion) dhe The Weeknd (# 42, $ 9.4 milion) ishin krijuesit më të mirë të parave për 2016.Billboard gjithashtu raporton vitin e kaluar duke parë rritjen e të ardhurave të industrisë së muzikës për dy vite për herë të parë në gati dy dekada.50 aktet më të mira muzikore bënë një kombinim prej 890.7 milionë dollarë, që është një rritje prej 34% gjatë vitit 2015.Derisa 75% e parave (682.7 milionë dollarë) erdhën nga shfaqje të drejtpërdrejta, royalties streaming vazhduan të llogariten për 90 milion dollarë.
Filmat audio dhe video të kombinuara sipas kërkesës u rritën me 39.2% nga 2015 në 2016.

|

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com