Lajme

11 October 2018

Brokoli ,ushqimi i cili nuk duhet të mungojë në tryezën tonë

Tashmë dihet që brokoli është nga ushqimet më të shëndetshme, me bazë bimore, por konsumimi i kësaj perimeje mund të ofrojë disa përfitime të rëndësishme shëndetësore.

1.Mbrojtja kundër dëmtimit të qelizave

Brokoli përmban glukozinolate dhe vitaminë C, të cilat kanë treguar se luftojnë stresin oksidativ.

2.Përmirësimi i sheqerit në gjak

Brokoli përmban sulforafan, i cili mund të pengojë prodhimin e glukozës dhe të përmirësojë nivelin e sheqerit në gjak.

3.Zvogëlon rrezikun ndaj kancerit

Dietat e pasura me brokoli mund të zvogëlojnë rrezikun e kancerit në shumë inde, duke përfshirë mushkëritë, fshikëzën dhe prostatën.

|

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com