Lajme

19 February 2020

Kirurgjia plastike e buzëve të vogla/ Pse femrat po e rimodelojnë vaginën?

||
0 Comment
|

I njohur gjithashtu nën emrin e nymphectomy, ndërhyrja zhvillohet brenda ditës në klinika të specializuara. Operacioni zgjat rreth dhjetë minuta, kohë gjatë së cilës pacientja do t’i nënshtrohet anestezisë lokale dhe përfshin heqjen e mukozës së tepërt të labia minora. Më pas, ajo duhet të kthehet në klinikë ose te zyra e kirurgut plastik për t’iu nënshtruar kontrolleve. Brenda disa javësh, vagina do të jetë në gjendje të rifillojë aktivitetin fizik dhe seksual, i cili ndërpritet rreptësisht në ditët menjëherë pas operacionit. Në përgjithësi nuk ka komplikime të Kozmetika vaginale tashmë është një trend i kthyer në modë jo vetëm për VIP-at, por edhe për vajza e gra të profesioneve të ndryshëm. Doktorët plastikë thonë se nëse më parë kjo lloj ndërhyrjeje ishte shumë e rrallë, rastet sa vijnë dhe shtohen.

Kjo prirje në rritje mund të jetë për shkak të një vetëdijeje më të madhe dhe bisedave më të hapura rreth shëndetit vaginal, thotë Juliana Hansen, profesore e kirurgjisë dhe drejtuese e departamentit të kirurgjisë plastike dhe rikonstruktive në Shkollën e Mjekësisë Universitare të Shëndetit dhe Shkencës në Oregon. “Për shumë gjenerata, shëndeti vaginal është konsideruar tabu dhe procedurat dhe opsionet për t’u kujdesur për organet gjenitale femërore nuk ishin në dispozicion”, thotë Dr.Hansen.

Por çfarë është labiaplastika dhe sa e sugjerushme është si ndërhyrje?

Labiaplastika është ai lloj i veçantë i operacionit kozmetik, i dobishëm për të zvogëluar buzët e vogla të organeve gjenitale femërore, që preferohet më së shumti nga ato femra që kanë profesione të tilla si (modele, atlete, notare), apo edhe vajza të cilat thjesht e realizojnë si ndërhyrje për t’i pëlqyer vetes më shumë ose për të kënaqur partnerin e tyre, ata preferojnë që ato të mos jenë shumë të dukshme.

I njohur gjithashtu nën emrin e nymphectomy, ndërhyrja zhvillohet brenda ditës në klinika të specializuara. Operacioni zgjat rreth dhjetë minuta, kohë gjatë së cilës pacientja do t’i nënshtrohet anestezisë lokale dhe përfshin heqjen e mukozës së tepërt të labia minora. Më pas, ajo duhet të kthehet në klinikë ose te zyra e kirurgut plastik për t’iu nënshtruar kontrolleve. Brenda disa javësh, vagina do të jetë në gjendje të rifillojë aktivitetin fizik dhe seksual, i cili ndërpritet rreptësisht në ditët menjëherë pas operacionit. Në përgjithësi nuk ka komplikime të çfarëdo lloji, megjithatë është mirë t’i kushtoni vëmendje gërvishtjes së qepjes, pasi zona ku praktikohet është veçanërisht e lagësht.

Laplaplasty është një lloj operacioni kozmetik, pasi labitë e vogla, të reduktuara nuk rriten më, megjithatë, duhet të theksohet se, pas një lindjeje të mëvonshme, këto mund të pësojnë modifikime natyrore.

Kostot e kësaj ndërhyrje ndryshojnë nga dy mijë euro deri në gjashtë mijë. Ato gjithashtu ndryshojnë sipas morfologjisë së labisë së pacientes, në çdo rast, mjeku do të vendosë nëse është rasti të bëni një operacion për ta korrigjuar atë. / lloji, megjithatë është mirë t’i kushtoni vëmendje gërvishtjes së qepjes, pasi zona ku praktikohet është veçanërisht e lagësht.

Laplaplasty është një lloj operacioni kozmetik, pasi labitë e vogla, të reduktuara nuk rriten më, megjithatë, duhet të theksohet se, pas një lindjeje të mëvonshme, këto mund të pësojnë modifikime natyrore.

Kostot e kësaj ndërhyrje ndryshojnë nga dy mijë euro deri në gjashtë mijë. Ato gjithashtu ndryshojnë sipas morfologjisë së labisë së pacientes, në çdo rast, mjeku do të vendosë nëse është rasti të bëni një operacion për ta korrigjuar atë. /

|

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com