Lajme

22 October 2018

Mjaftojnë vetëm dy gradë në rritje të temperaturës dhe shikoni se çfarë parashikojnë studiuesit për rruzullin tokësor

Nëse temperaturat do të rriteshin mesatarisht me dy gradë më shumë dhe do të qëndronin në të tilla nivele për mijëra vite, atëherë akulli i Antarktidës do të shkrihej totalisht.

Ky është skenari që parashikohet nga disa studiues të Kolegjit “Imperial” në SHBA, botuar në revistën “Nature”

Studimi është bazuar në historinë gjeologjike të Antarktidës, dhe ndikimet gjatë viteve kur janë konstatuar temperatura të larta.

Nëse ky skenar do të ndodhte, fundi i Tokës mund të vinte nga rritja e nivelit të oqeaneve, që do zhduket kontinentet.

|

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com