Lajme

14 March 2019

Një 16-vjeçare kandidate për Nobelin e Paqes

Aktivistja 16-vjeçare Greta Thunberg, promovuese e marsheve të të rinjve për klimën në të gjithë Evropën, është propozuar për Çmimin Nobel për Paqe nga tre parlamentarë norvegjezë, në shenjë të njohjes së angazhimit të saj ndaj krizës klimatike dhe ngrohjes globale.

Lajmin e bën të ditur e përjavshmja “Time”.

“Ne kemi nominuar Gretës sepse kërcënimi i klimës mund të bëhet një nga shkaqet kryesore për luftë dhe konflikte”, ka thënë deputeti Freddy Andre Oevstegaard.

 

|

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com