Lajme

11 October 2018

Njihuni me qytetin që konsumon më shumë alkol në Shqipëri

Instituti i Statistikave publikoi Anketën e Buxhetit të Familjes për vitin 2017, ku ndër të tjera llogaritet edhe sa përqind e të ardhurave të një njësie ekonomike shkon për konsumimin e alkoolit dhe cigareve.

Në Shqipëri, qarku më pijanec a pijedashës, varet nga perspektiva, është Lezha. Banorët e Lezhës shpenzojnë 5.7% të të ardhurave për alkool.

Në vend të dytë ndodhet qarku i Dibrës, i cili mbajti vendin e parë në 2016-n dhe ndër vite ka thyer rekorde për konsumimin e alkoolit. Në 2017-n, 5.4% të të ardhurave të dibranëve shkuan për alkool.

|

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com