Lajme

12 September 2019

Të përgjakesh për hir të besimit, pjesë e ritualit edhe fëmijët!

Për të përkujtuar vdekjen e Husain in Aliut, nipit të profetit të Muhamed, ose ndryshe ditën e Ashures, mijëra besimtarë shiitë mblidhen çdo vit.

Ai vdiq në betejën e Qerbelasë, në vitin 680 të erës sonë. Lufta u zhvillua midis Husainit dhe Jazidit, për të vendosur se cili prej të dyve do të pasonte profetin si udhëheqës i Islamit.

Kjo është dita e dhjetë në muajin e parë të kalendarit islamik, dhe disa besimtarë e festojnë duke e çarë trupin me  thika e duke bërë që të rrjedhë gjak.
Pamjet duken si të ndonjë lufte ose filmi horror, pjesë e të cilit janë bërë edhe fëmijët, çfarë ka ngjallur shumë debat në rrjet.
|

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com